Sebastian Vettel kwam vandaag in beide trainingen meer dan een seconde te kort op de nummer één in de desbetreffende sessies en moet toegeven dat dat meer is dan hij zou willen.

Vettel sloot VT1 als vierde af, op 1.2 seconde achterstand van Nico Rosberg. In VT2 eindigde Vettel vervolgens als tiende, met een rondetijd die 1.4 seconde trager was dan de snelste tijd van Ferrari’s Felipe Massa.

“Het was een lastige dag voor ons”, zo vat Vettel zijn vrijdag samen tegenover Autosport. “In de tweede training ging het minder goed dan in de eerste sessie en het gat naar de jongens voor ons is bovendien een stukje groter dan we zouden willen”, erkent de Duitser.

De drievoudig wereldkampioen denkt dat er ’twee á drie dingen zijn’ waar Red Bull en hij nog aan moeten werken, en verwacht er ‘morgen beter voor te staan’, mits dat allemaal goed gaat. “We bevinden ons dus ook zeker niet in een uitzichtloze situatie”, benadrukt hij. “Het is namelijk niet zo dat we in het duister tasten. We weten wat we moeten doen.”

Vettels teamgenoot Mark Webber deed het met een derde en vijfde plaats wat beter en maakt zich eigenlijk alleen zorgen om de bandenslijtage. “Het was een goede dag voor ons”, durft hij zelfs wel te stellen. “We hebben veel kunnen rijden, en dat is ook het belangrijkste.”

“Dat er andere teams zijn die snel onderweg zijn, is bovendien geen verrassing, want dat hebben we eerder dit jaar ook al gezien. Wat onszelf betreft: we hebben nog wel het één en ander te doen, maar de auto voelt zeker niet slecht aan. Het meeste werk dat ons nog rest, zal op de banden gericht zijn.”