Sebastian Vettel hecht weinig waarde aan de voorsprong die Red Bull had tijdens de vrije trainingen voor de Grand Prix van India.

Vettel en Webber waren in de middagsessie een halve seconde los van de rest van het veld, maar Vettel rekent op meer tegenstand gedurende de rest van het weekend.

“Het gaat niet tussen Mark en mij”, zegt Vettel. “Er zijn meer kapers op de kust. Zeker op een circuit als dit is de vrijdag altijd lastig. Het draait er grotendeels om wanneer je met nieuwe banden de baan op gaat.”

Het Buddh International Circuit is minder stoffig dan vorig jaar, maar moet nog wel worden ingereden. “De baan is enorm verbeterd”, constateert Vettel. “En het wordt steeds beter. Aan het eind van de sessie was er behoorlijk veel grip. Het zou me niet verbazen als de zaken er morgen anders voor staan.”

“Maar we kunnen tevreden zijn met deze dag”, vervolgt Vettel. “We hebben wel eens slechtere vrijdagen gehad. We hadden geen problemen, hebben een aantal dingen uitgeprobeerd en hopelijk kunnen we die lijn doortrekken naar morgen.”