Red Bull en Sebastian Vettel hebben bij de eerste de beste mogelijkheid hun visitekaartje afgegeven. De Duitser pakte de eerste pole position van het jaar en is daar zeer tevreden mee.

“Het blijft na de verschillende wintertests altijd afwachten waar je werkelijk staat ten opzichte van de concurrentie”, relativeert Vettel de goede vorm van zijn team. “Op vrijdag voelde de auto echter al solide aan en dat hebben we ook vandaag laten zien. Ik ben zeer te spreken over de auto.”

“De omstandigheden waren op zaterdag al lastig en waren dat vandaag opnieuw. Ik denk desondanks dat we op een opdrogende baan de juiste keuzes hebben gemaakt en hebben laten zien dat er rekening moet worden gehouden met ons. Deze eerste startplaats is erg belangrijk voor Red Bull.”

Teambaas Christian Horner onderstreept de woorden van zijn protegée: “We waren zowel onder droge als natte omstandigheden competitief. Sebastian kwam tijdens Q3 met nog één seconde te gaan over de streep, dat hebben we nogal krap gepland.” Niet dat hij daar nog voordeel uit heeft gehaald. Zijn tijd was al goed genoeg voor pole en dus kon hij zijn laatste rondje voortijdig afbreken.