*

Vettel bespot gerucht dat hij zou stoppen: ‘Dat heb ik al eerder gehoord’

Laurens Stade

Laurens Stade

3 december 2019 08:30

Vettel bespot gerucht dat hij zou stoppen: ‘Dat heb ik al eerder gehoord’
Motorsport Images

Sebastian Vettel bespot het gerucht dat hij, nu het seizoen voorbij is, zou stoppen met de Formule 1. De Duitser grapt dat hij al ‘eens gehoord heeft’ dat hij zou stoppen en reageert daarnaast gekscherend op de geruchten van de overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari: ”Hij is al een Ferrari-coureur, toch?”

Het contract van Sebastian Vettel verloopt eind 2020 maar gedurende het seizoen klonken er geruchten dat de 32-jarige Duitser al na dit seizoen met pensioen zou gaan. Vettel eindigde vijfde in de Grand Prix van Abu Dhabi terwijl Charles Leclerc op het podium stond.

”Ik ga op vakantie”, reageert Vettel lachend op de vraag wat hij van plan is in 2021 tegen onder andere Motorsport.com. ”Maar ik dacht dat ik volgend jaar al op vakantie zou gaan”, zegt Vettel gekscherend, verwijzend naar de geruchten. ”Ik heb al eens eerder gehoord dat ik zou stoppen. Ik weet niet wie het was maar hij weet blijkbaar meer dan ik. Aangezien jullie journalisten altijd gelijk hebben zal het me ergens de komende weken wel raken”, aldus de Ferrari-coureur.

Lees ook: Vettel: ‘Geen goed jaar, maar vaak was het niet zo erg als het leek’

‘Goede klant’
Hij benadrukte na afloop van de race in Abu Dhabi dat hij ook in 2020 in de Formule 1 zal rijden. ”Minder interviews zal zeker helpen!”, grapte de Duitser. ”Dat hoort allemaal bij de onderhandelingen voor volgend jaar, daarna komen de andere onderhandelingen wel.”

Ook over de geruchten van een overstap van Lewis Hamilton naar Ferrari in 2021 maakt hij grappen. ”Hij is al een Ferrari-coureur toch?”, verwijst hij naar de straatauto van Hamilton. ”Niet dan? Dan zou er niks veranderen. Hij is een goede klant, want hij heeft er meer dan één”, sluit de Duitser af.

Foto: Motorsport Images

Lees meer over

Ferrari Vettel