*

Vettel: ‘Geen goed jaar, maar vaak was het niet zo erg als het leek’

Marijn Sourbron

Marijn Sourbron

1 december 2019 17:31

Vettel: ‘Geen goed jaar, maar vaak was het niet zo erg als het leek’
Motorsport Images

Sebastian Vettel eindigde de laatste race van 2019 op de plaats waar hij ook in het kampioenschap strandt, de vijfde plek. Voor Vettel was het een seizoen met ups en downs, al denkt de Duister dat de downs vaak erger oogden dan ze waren: “Als er iets mis ging, was het vaak niet zo erg als het leek.”

Sebastian Vettel lijkt voor de microfoon van Sky Sports blij te zijn dat het seizoen 2019 afgelopen is. Op de vraag hoe hij zich voelt na deze jaargang, heeft de Duitser een veelzeggend antwoord klaar: “Ik wil me gaan omkleden, maar ik moet eerst de pers te woord staan, zo voel ik me vandaag. We hadden niet het jaar waar we op hoopten.”

© Motorsport Images

Lees ook: Leclerc dankt Vettel na eerste jaar bij Ferrari: ‘Veel geleerd van Seb’

Vettel zegt dat zowel hij als het team veel geleerd hebben in 2019. “De lessen die we moeten meenemen zijn duidelijk, hopelijk gaan we ermee aan de slag.” Daarnaast staat hij ook stil bij zijn eigen prestaties. “Voor mij persoonlijk geen goed jaar geweest. Als er iets mis ging, was het vaak niet zo erg als het leek”, stelt de Duitser. “Een klein foutje mondde soms uit in iets groter.”

Vettel begint in 2020 aan zijn zesde seizoen bij Ferrari, en hij weet wat hem te doen staat volgend jaar. “Ik weet dat ik beter kan”, zegt de viervoudig wereldkampioen. “Hopelijk is het pakket volgend jaar beter, zodat we de strijd met Mercedes en Red Bull aan kunnen gaan”, besluit hij.

Lees ook: Verstappen derde in WK: ‘Was nog mooie, spannende actie met Leclerc’