Max Verstappen is de Grand Prix van Abu Dhabi als tweede gefinisht en slaagde daarmee in zijn missie dit weekend: hij bleef Charles Leclerc voor in de strijd om de derde plek in de eindstand. “Derde in het kampioenschap is een goed resultaat waar ik best tevreden mee ben.” 

Gestart als tweede raakte Verstappen zijn plekje kwijt in de openingsronde. Polesitter Lewis Hamilton was te goed weg om aan te vallen, bij het uitkomen van de hairpin verloor Verstappen wat grip. Daardoor kreeg Leclerc de mogelijkheid de Nederlander aan te vallen en te passeren.

Lees ook: Hamilton sluit 2019 af in stijl met dominante overwinning

“Die eerste ronde was jammer maar het was ook wel verwachten. Daardoor moesten we een andere strategie dan Ferrari kiezen, we reden langer door”, aldus Verstappen die Leclerc met gelijke munt terugbetaalde. “Ik had veel betere banden waardoor ik er toch makkelijk langs kon. Dat was nog wel een leuke actie, met die achterblijver erbij was het nog spannend.”

Ondertussen was Lewis Hamilton al aan de horizon verdwenen, die was ongrijpbaar, moest ook Verstappen toegeven. “Mercedes was te sterk, dat was ook wel de verwachting. Ik had nog wat probleempjes met de enginemapping, maar dat maakte toch niet veel uit. Hij was gemiddeld zeven tienden sneller. Uiteindelijk was het een prima seizoen met een mooi einde als derde.”

Lees ook: Hamilton trots op team na zege: ‘Deze auto is een kunstwerk’

Charles Leclerc had de eerste helft van de wedstrijd de tweede plek in handen, Max Verstappen kon dat op versere banden al snel herstellen. Foto: Motorsport Images