Sebastian Vettel heeft een veel lastiger seizoen dan 2011. Hij is nu, zo zegt hij zelf, de jager, in plaats van de prooi. En dat vindt hij ook wel eens leuk.

De coureur van Red Bull Racing staat vierde in het kampioenschap, met 39 punten achterstand op Fernando Alonso, die nu aan de leiding gaat. Vettel wil nog niet afgeschreven worden. “Er staan nog zeven races op de kalender en daarin worden veel punten verdeeld”, legt hij uit tegen Auto Bild. “Ik blijf vechten. Het lijkt mij wel gaaf om nu met een grote opmars te beginnen.”

“Natuurlijk: het is veel beter om een voorsprong te hebben. Er verandert weinig: ook dan moet je het maximale uit jezelf en het team halen. Of je nu de jager bent, of de prooi. Het is geen goed teken als je als jager je nu extra wil inspannen. Dat houdt in dat je eerder dit jaar niet hard genoeg hebt gewerkt. Het is echter ook niet goed dat je als prooi nu het rustiger aan gaat doen”, aldus Vettel.

De coureur uit Heppenheim verwacht dat Red Bull de komende races beter presteert dan op Spa en Monza. “Er zijn minder rechte stukken op de komende circuits”, zegt Vettel over de achilleshiel van de RB8. “Hierdoor zouden we het minder moeilijk moeten krijgen. We moeten de rust bewaren en niet geforceerd te snel willen, want dat werkt niet.”

Vettel bestempelt Alonso als de grootste titelkandidaat. “Zijn auto is niet zo slecht als iedereen zegt. Ferrari was alleen in de eerste races niet competitief. Daarna reed Alonso altijd vooraan mee met een betrouwbare auto. Daarom is hij tot nu toe de te kloppen man”, besluit hij.