Sebastian Vettel is ondanks twee keer de derde tijd niet helemaal tevreden met zijn vrijdag in Hongarije. Met name de balans van de Ferrari moet wat hem betreft nog verbeterd worden.

Sebastian Vettel kwam op de Hungaroring moeilijk op gang, getuige ook zijn spin in de eerste vrije training. Ook de rode vlag werd op het voor Vettel verkeerde moment uitgehangen, waardoor hij veel tijd en vooral ritme verloor.

“Ideaal was dat niet nee. We kwamen daardoor vaker binnen dan gepland, waarna we de auto weer opnieuw op moesten zetten voor de volgende run. Ik raakte daardoor enigszins uit mijn ritme.”

“Uiteindelijk voelde de auto vandaag wel redelijk goed aan, al valt er wat betreft de balans van de SF16-H nog genoeg te verbeteren. Er is niet één specifieke sector die we moeten verbeteren, de hele ronde moet gewoon beter. Maar als we vanavond goed ons huiswerk doen, zit die verbetering er in.”

Raïkkönen
Kimi Räikkönen is ondertussen blij met de getoonde progressie, maar deelt de mening van Vettel dat er nog rek in zit: “Ik weet niet natuurlijk niet wat de andere teams hebben gedaan, maar als ik puur naar onszelf kijk, weet ik dat we ons nog kunnen verbeteren.”

“We zijn de juiste weg ingeslagen, maar we weten ook dat de concurrentie erg sterk is. We zullen dus wel zien wat er verder gaat gebeuren”, besluit de altijd nuchtere ‘Iceman’.