Sebastian Vettel zegt dat zijn tweede wereldtitel anders aanvoelt dan de eerste, die hij vorig jaar pas op het allerlaatste moment binnensleepte in Abu Dhabi.

“Het was toen allemaal lastminute”, verklaart Vettel. “We bleven er altijd in geloven en klaarden de klus aan het eind van het kampioenschap. Daarvoor had ik geen moment aan de leiding gestaan. Dit jaar is een ander verhaal. Ik stond van begin tot eind bovenaan. En ook al kwam de titel steeds dichterbij, bleven we ons richten op de eerstvolgende race.”

Ook nu de titel binnen is, al is dat uiteraard pas officieel als het seizoen voorbij is en Vettel de bokaal krijgt overhandigd van de FIA, blijft de benadering volgens hem hetzelfde.

“We willen elke race winnen”, zegt Vettel. “Ook in Japan hadden we dat graag gedaan, maar werden we verslagen door Jenson Button en Fernando Alonso. Op het moment dat ik de meet passeerde, wist ik dat er misschien meer in had gezeten en was ik even teleurgesteld. Nu heb ik een paar dagen kunnen ontspannen in Tokyo en begint het pas echt tot me door te dringen wat ik heb bereikt.”