Sebastian Vettel eindigde tijdens de kwalificatie in Abu Dhabi als vijfde, maar schuift door een straf van Valtteri Bottas op naar de vierde plaats.

Lees ook: Hamilton start laatste Grand Prix van 2019 vanaf eerste plaats

De Duitser is niet tevreden met zijn kwalificatie, maar is ook realistisch. “We wisten al dat we in sommige bochten niet snel genoeg zouden zijn”, vertelt hij bij Sky Sport. Om te concluderen: “Het is blijkbaar een slecht circuit voor ons.”

Aan het einde van Q3 werd het druk op de baan. Vettel leek vast te zitten achter Alexander Albon, maar weigert zijn collega te beschuldigen van zijn teleurstellende kwalificatie. “Alex (Albon, red.) zat op zijn beurt achter een McLaren, dus hij kon er niets aan doen. Helaas waren mijn banden hierdoor el koud, daarom verloor ik het in de eerste bocht. Charles (Leclerc, red.) redde het niet eens op tijd voor nog een run.”

Doordat Vettel zijn snelste tijd in Q2 op de zachtste band reed, start hij morgen als enige van de toppers op dat compound. De Duitser laat in het midden of dat een voordeel is. “Laten we maar proberen en dan zien we.”