Sebastian Vettel is zeer te spreken over zijn eerste serieuze kennismaking met de nieuwe Ferrari SF16-H. De Duitser klokte op de eerste testdag in Barcelona de snelste tijd.

Vettel kende een vrij probleemloze eerste wintertestdag op het Circuit de Catalunya. In 69 ronden kwam hij tot een tijd van 1.24,939, goed genoeg voor P1. Hoewel uit dergelijke tijden doorgaans geen conclusies mogen worden getrokken, meent de Duitser wel dat de auto ‘een stuk beter’ is dan de auto uit 2015.

“We zijn behoorlijk tevreden, ja. Het voelt allemaal goed aan. Natuurlijk hadden we graag wat meer ronden gereden dan dat we nu hebben kunnen doen, maar het materiaal is nieuw en kleine probleempjes dienen zich altijd wel aan. Voorzichtigheid is dan geboden.”

Kijken naar de concurrentie
Vettel vond naar eigen zeggen ook nog de tijd om naar de concurrentie te kijken: “Het is machtig interessant om te zien wat zij doen. Mercedes leek bijvoorbeeld solide in de rondte te gaan. Wij reden minder ronden, maar dat neemt niet weg dat we tevreden zijn.”

Vettel was dan wel niet het productiefst, maar wel het snelst. De Ferrari-ster is zelf echter de eerste om het belang daarvan te nuanceren: “Je staat liever eerste dan laatste, maar rondetijden zijn pas over een maand, als we in Melbourne zijn, echt belangrijk.”