WK-leider Sebastian Vettel en regerend wereldkampioen Nico Rosberg zijn de grote namen die volgende week meedoen aan de liefdadigheidsvoetbalwedstrijd in Monaco. 

Voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco staat er traditiegetrouw een voetbalwedstrijd op het programma in het teken van liefdadigheid. Formule 1-coureurs nemen het samen met een paar speciale gasten op tegen het AS Star Team van Prins Albert II. Sebastian Vettel en Nico Rosberg zijn de grote namen van Nazionale Piloti, de equipe van de Formule 1-coureurs.

De oud-wereldkampioenen spelen samen met collega’s Felipe Massa, Daniel Ricciardo, Sergio Pérez, Esteban Ocon, Carlos Sainz, Daniil Kvyat en Pascal Wehrlein. Daarnaast zullen Ferrari-tescoureur Antonio Giovinazzi, F2-klassementsleider Charles Leclerc, Ferrari-protegé Antonio Fuoco, F3-coureur Mick Schumacher, oud-wereldkampioen Mika Häkkinen en zijn zoon Hugo en oud-coureur Giancarlo Fisichella ook hun opwachting maken.

Het team van de Monegasken wordt gecoacht door de Italiaan Claudio Ranieri, oud-coach van AS Monaco en Leicester City, waarmee hij vorig jaar onverwacht kampioen van Engeland werd. De wedstrijd wordt volgende week dinsdag 23 mei gespeeld in het Stade Louis II. De aftrap is om 19 uur lokale tijd.

Vettel

Vettel in actie tijdens de Liefdadigheidswedstrijd vorig jaar.