Sebastian Vettel maakt zich niet druk om de betrouwbaarheidsproblemen van de nieuwe problemen. De tweevoudig kampioen vindt het belangrijker dat de RB8 snel gaat. “Ik weet ook niet of je een auto die al betrouwbaar is sneller kunt maken.”

 

Vettel reed op de slotdag in Jerez ‘slechts’ vijftig rondjes. Dit staat in schril contrast met bijvoorbeeld Heikki Kovalainen, die woensdag bijvoorbeeld 139 ronden reed. Maar de Red Bull-coureur denkt dat de prioriteiten van zijn team niet zozeer bij de betrouwbaarheid van de nieuwe auto moeten liggen.

 

“Ik kreeg een fantastisch gevoel toen ik voor het eerst in de auto zat”, schreef Vettel in zijn blog. “Het voelde als thuiskomen na een lange reis. Mijn eerste indrukken van de RB8 zijn enorm positief, maar we moeten elkaar nog wel leren kennen. Ook moeten we, ondanks de opwinding en goede sfeer, niet vergeten dat we nog maar net zijn begonnen.”

 

“Het is belangrijk zoveel mogelijk verschillende dingen uit te proberen en een goed gevoel bij de auto te krijgen. Onze focus ligt absoluut op het vinden van snelheid. Het is altijd mogelijk een snelle auto betrouwbaarder te maken, maar ik weet niet of je een betrouwbare auto sneller kunt maken.”

 

“We moeten ons niet te snel zorgen maken. Kleine problemen horen er bij. Daar zijn die testdagen voor. Vrijdag hadden we een klein technisch probleem en dat is dan gelijk opgelost. Voor de zekerheid wisselden we de motor: dat soort problemen heb ik liever nu dan tijdens een raceweekend.”