Sebastian Vettel pakte vlak na de start de leiding en verzekerde zich daarmee nagenoeg van de overwinning. Zelfs een remfout bracht zijn derde zege op rij niet in gevaar.

“Een fantastische race”, zo omschrijft Vettel de Grand Prix van Zuid-Korea. “De goede start was het fundament van de overwinning. Ik was niet zeker van mijn zaak omdat ik aan de vuile kant van de baan stand, maar het ging behoorlijk goed.” 

Teamgenoot Mark Webber probeerde via een slipstream de plaats te heroveren, maar Vettel hield stand en deed dat tot aan de finish. “Mark zat op mijn staart”, aldus Vettel. “Vooral in de eerste stint was het nog close, maar daarna liep ik geleidelijk weg.”

Vettel bouwde genoeg voorsprong op om zich een foutje te kunnen permitteren. “Ik blokkeerde mijn wielen nogal hevig in bocht drie”, vertelt Vettel. “Dat was een grote fout van mij. Gelukkig had ik genoeg marge.”

De Red Bull-coureur draagt de zege op zijn team. “Iedereen heeft hard gewerkt”, stelt hij. “We hebben weer een stap vooruit gezet en dat is precies wat we nodig hebben. Hopelijk kunnen we dit momentum de komende races vasthouden.”