Ferrari zat er op de vrijdag in Brazilië qua posities goed bij, maar qua rondetijden valt er nog veel te winnen. Dat weet ook Sebastian Vettel: “We zijn een seconde te langzaam.”

Sebastian Vettel bleef in de eerste vrije training nog binnen een tiende van de tijd van Nico Rosberg, die op zijn beurt meer dan een halve seconde moest toegeven op teamgenoot Lewis Hamilton. Toen in de middag Nico Rosberg naar de beste tijd snelde, trok hij ook meteen een gat van negen tienden van een seconde ten opzichte van landgenoot Vettel. En die is daar niet tevreden mee: “Dat is een seconde te langzaam.”

Vettel geeft aan dat het vanwege de lichte regenval niet makkelijk was om snelle ronde goed te timen. “Hier en daar vielen wat druppels en dat hebben we niet helemaal goed ingeschat. Het was sowieso geen vlekkeloze dag. Dat neemt echter niet weg dat ik denk dat we ons nog kunnen verbeteren. Ik kan niet wachten om in de data te duiken en hopelijk kunnen we aan de hand daarvan morgen een stap voorwaarts maken.”

Teamgenoot Kimi Räikkönen spinde tijdens de eerste vrije training, maar deed in de middag met een tijdverschil van 0.155 seconden nauwelijks onder voor Sebastian Vettel. Ook de Fin spreekt na afloop van een rommelige sessie: “Er was steeds van alles gaande op het moment dat wij naar buiten reden. Uiteindelijk hebben we onze ronden kunnen rijden, maar het was in meerdere opzichten chaotisch.”

Desondanks lijkt de Fin iets meer te spreken over hoe Ferrari er voor staat dan zijn teamgenoot: “Ik ben niet ontevreden met de snelheid over één enkele ronde.”