Sebastian Vettel was de snelste man in de tweede training, maar het was een verre van vlekkeloze dag voor de Ferrari-coureur. In beide sessies vertoonde zijn versnellingsbak kuren.

In de ochtendsessie moest Vettel na vier ronden zijn Ferrari aan de kant zetten. Hij was nog niet eens toegekomen aan het rijden van een snelle ronde. ‘s Middags stak een ander probleem de kop. 

“We hadden een probleem met de versnellingsbak”, bevestigt Vettel. “Enkele sensoren gingen in de waarschuwingsmodus en dat remde ons af. Daar moeten we natuurlijk goed naar kijken. Op dit moment weten we niet precies wat het euvel is, maar het lijkt los te staan van het probleem van vanmorgen.”

Vettel kon nog wel de snelste tijd noteren, maar had liever meer ronden gereden. “Op dit korte circuit is het belangrijk een goed ritme te hebben”, verklaart Vettel. “En hoe meer ronden je rijdt, hoe makkelijker het is om in dat ritme te komen. Ik kon minder rijden dan ik had gewild, maar ik moet het er maar mee doen.”

De Ferrari-coureur wil er nog geen conclusies aan verbinden dat hij de Mercedessen vandaag te vlug af was. “Het is moeilijk te zeggen hoe we ervoor staan. Mercedes is altijd in staat een flinke stap te zetten van vrijdag op zaterdag. Hopelijk kunnen we in het spoor blijven en ze onder druk zetten.”

Räikkönen
In de andere Ferrari SF15-T had Kimi Räikkönen een zo goed als probleemloze dag. In de ochtendtraining kreeg hij een derde tijd op de klokken en dat herhaalde hij na de lunch. Volgens de Fin had er mogelijk iets meer in gezeten, en dat komt dan door het enige kleine probleem, namelijk een foutje van zijn kant: “Ik verremde me een keer en daarmee heb ik een setje van de superzachte banden verpest.”

“Ik had er op dat moment pas één vliegende ronde mee gereden, maar een tweede supersnelle ronde zat er dus niet meer in. Tot mijn remfout, was ik echter sneller onderweg dan in het rondje ervoor”, meldt Räikkönen, die voor het weekend aangaf een foutloze vrijdag nodig te hebben om zich op zaterdag goed te kwalificeren, maar nu niet naar excuses zoekt: “Want het was alsnog geen drama. Het was een grotendeels foutloze dag.”

Net als Vettel durft ook Räikkönen nog niet te zeggen of de Scuderia het Mercedes het hele weekend lastig kan maken. “Dat is nog even afwachten. We zullen zaterdag en zondag pas zien hoe de verhoudingen echt liggen.”