Sebastian Vettel is meer dan tevreden met zijn derde plaats op Monza. Het blijft immers bijzonder om in Italië met een Ferrari op het podium te staan.

“Natuurlijk ben ik erg blij voor het hele team. De Grand Prix van Italië is een speciaal evenement voor ons, en als je dan op het podium staat, is dat geweldig.”

Gretig als hij is, wil Vettel natuurlijk altijd meer, maar hij is realistisch genoeg om te weten dat een overwinning er niet in zat: “Nee, Mercedes was wat dat betreft een klasse apart. Maar ik denk dat de derde plaats een perfecte beloning is voor ons eigen inspanningen. Het hele weekend verliep al lekker, probleemloos ook. Ik heb echt het gevoel dat er iets aan het veranderen is, dat we in de juiste richting aan het werken zijn.”

Vettel genoot op het podium zichtbaar van de zee van tifosi die onder het podium door spoelde: “Wij hebben als Ferrari de beste fans ter wereld. Het is bijna niet te bevatten hoeveel support we van ze hebben ontvangen. Op dit soort momenten besef je dat het leven te kort is om niet af en toe stil te staan en alleen maar te genieten.”

Räikkönen
Teamgenoot Räikkönen reed onbedreigd naar de vierde plaats, op kleine afstand van Vettel. Ook de Fin is tevreden met zijn race: “We zaten dichter bij Mercedes dan het na de kwalificatie vermoedde. We hebben de juiste keuzes gemaakt en zo hard mogelijk gereden.”

“De vierde plaats is niet top, maar Monza is niet het beste circuit voor de SF16-H, terwijl Mercedes het voordeel van de krachtbron hier juist uit weet te buiten. Ik reed eigenlijk de hele race met Vettel mee op en in die situatie kan je weinig doen. Gelukkig weten we in een dergelijke situatie wat we aan elkaar hebben.”

Räikkönen deelt de mening van Vettel dat de toekomst wat rooskleuriger begint te lijken: “We maken stappen en dat stelt ons wellicht in staat om toe te slaan als de gevestigde orde wat steekjes laat vallen.”