Drievoudig wereldkampioen Sebastian Vettel is genomineerd voor de Laureurs World Sportsman of the Year award. De concurrentie voor de award is echter pittig.

De jongste drievoudige F1-kampioen ooit neemt het op tegen Usain Bolt, Mo Farah, Michael Phelps en Tour de France-winnaar Bradley Wiggins (allen gouden medaillewinnaars op de Olympische Spelen). Daarnaast is ook Barcelona-speler Lionel Messi kanshebber voor de titel. Het Formule 1-team van Red Bull is tevens genomineerd voor World Team of the Year.

Mocht Vettel de verkiezing winnen, dan is het niet de eerste keer dat het een Formule 1-coureur is. Michael Schumacher werd namelijk zowel in 2002 als 2004 gekozen tot wereldsportman van het jaar. In die twee seizoenen won Schumacher met grote overmacht de wereldtitel met respectievelijk elf en dertien zeges in een seizoen.

In de categorie wereldsportman van het jaar met een beperking dingt voormalig F1-coureur Alessandro Zanardi mee voor de award. Hij behaalde twee gouden medailles in Londen met handbiken. Hij verloor in 2001 beide benen bij een crash in een IndyCar-race.