Sebastian Vettel is niet geheel tevreden met zijn vijfde startplaats voor de Grand Prix van Maleisië. De Duitser legde het af tegen het sterke Red Bull-duo.

Direct na de kwalificatie stond een ietwat beteuterde Sebastian Vettel de Duitse televisie te woord. “Nee, dit is niet helemaal wat we ervan hadden verwacht”, bekent hij. “We hoopten en gingen er ook van uit dat we het Red Bull wat lastiger konden maken, maar blijkbaar hebben zij nog iets extra’s weten te vinden ten opzichte van gisteren.”

De vijfde plaats is niet ideaal, maar Vettel weet ook dat er in de race nog genoeg te halen valt: “De puzzelstukjes vielen vandaag niet helemaal op hun plek, maar wellicht dat we morgen nog iets uit de hoge hoed kunnen toveren. We zullen echt niet opeens heel veel sneller gaan, maar met de juiste strategie is er desondanks nog veel mogelijk. De lange stints zagen er bovendien goed uit op vrijdag.”

Of Vettel nog vaak terugdenkt aan zijn overwinning van vorig jaar nu hij hier weer rondloopt? “Het is leuk om aan terug te denken, maar dat ligt allang weer in het verleden. Ik focus me op het hier en nu en op de de race van morgen.”