Sebastian Vettel kan niet helemaal tevreden zijn met zijn vierde tijd en negende startplaats: “Er had meer ingezeten als ik meer risico’s had genomen.”

In de slotfase van Q3 droogde de Oostenrijkse Red Bull Ring verschrikkelijk snel op. Sneller ook dan dat Sebastian Vettel doorhad. “Ik had niet in de gaten dat de baan zo snel opdroogde. Achteraf gezien had ik dus meer risico’s kunnen en moeten nemen. Dat ik vierde werd, lag dus niet aan de auto, of aan de snelheid, maar aan mijzelf. En natuurlijk aan die drie mannen die voor me staan en meer risico’s namen.”

“Uiteindelijk is de vierde plaats niet ideaal, maar superslecht is het ook niet. Er kan morgen nog steeds van alles gebeuren, zeker als de regen weer een rol gaat spelen. We zitten er qua snelheid goed bij en de auto laat zich makkelijk sturen.”

Wat betreft de rol van kerbstones, en of die wel of niet gevaarlijk zijn, is Vettel duidelijk: “Het is evident dat we er uit de buurt moeten blijven. Ik denk ook niet dat er dit weekend nog iets aan gedaan kan worden, maar ik denk dat er voor volgend jaar zeker naar gekeken moet worden.”

Räikkönen
Teamgenoot Kimi Räikkönen klokte de zesde tijd, waardoor hij op de vierde plaats mag plaatsnemen op de grid. De teleurstelling over ‘slechts’ de zesde tijd overheerst.

“Ik had het gevoel dat er meer in zat. Uiteindelijk kwam dat er door meerdere factoren niet helemaal uit. We reden niet die ene goede ronde op het moment dat het moest gebeuren.”

De zesde tijd was dus niet top, maar de vierde startplaats beschouwt Räikkönen dan weer wél als een goede uitgangspositie: “We hebben wat mazzel met de gridstraffen die enkele jongens voor ons hebben gekregen. Vierde is niet verkeerd. De auto doet het bovendien goed dit weekend, dus ik verwacht ook een goede race, ook al zal veel afhangen van de omstandigheden.”