Sebastian Vettel erkent dat de relatie met zijn teamgenoot Mark Webber niet optimaal is, maar dat hoeft volgens hem niet in de weg te staan van een succesvolle en langere samenwerking.

Vettel en Webber hebben buiten het circuit nauwelijks contact met elkaar, terwijl er op het circuit juist al enkele malen wel contact was tussen de twee. Dat zorgde voor de nodige frustraties in beide kampen, maar volgens Vettel is er geen sprake van onderlinge strijd. 

“Ik kan me goed voorstellen waarom sommige mensen denken dat er problemen zijn tussen Mark en mij”, zegt Vettel tegen Autosport. “We zijn inderdaad geen beste vrienden, maar ik heb geen probleem met hem en hij niet met mij.”

“We werken goed samen”, vervolgt Vettel. “We staan met de neuzen in dezelfde richting. We hebben dezelfde opvatting over de auto en hoe we het team vooruit kunnen helpen. Het is niet zo dat we totaal andere eisen hebben.”

Red Bull en Webber moeten nog bekijken of ze volgend jaar opnieuw met elkaar verder willen. Vettel ziet de Australiër graag blijven, al heeft hij daar geen zeggenschap over.

“Ik weet niet wat er in zijn contract staat”, zegt Vettel. “Maar tot dusver heeft hij goed werk geleverd. Het is echter aan het team en niet om mij om dat te zeggen. Ik kan roepen wat ik wil, maar ik weet niet of daar rekening mee wordt gehouden.”

Foto: Davenport/Sutton Images