De eerste kennismaking met het Buddh International Circuit is wereldkampioen Sebastian Vettel goed bevallen, al vindt hij het net als veel van zijn collega’s hinderlijk dat het zo stoffig is.

Vettel sloot zowel de eerste als de tweede training als tweede af. In de ochtend bleef Lewis Hamilton hem voor, waarna het in de middag Felipe Massa was die hem net te snel af was.

“Maar op vrijdag doen de tijden er niet toe”, zegt hij ondanks dat hij er dus goed bij zat. “Wat belangrijk is, is dat de auto gelijk goed aanvoelde en ik me op het leren kennen van het circuit – en het gedrag van de auto erop – heb kunnen richten.”

Over het circuit is Vettel redelijk positief: “Het is een interessante baan, die een prima uitdaging biedt”, meent hij. “Het lijkt me een leuke baan en ik denk dat we er zondag een goede race gaan zien, want de aanloop naar de bochten is erg wijd, hetgeen ons als coureurs veel mogelijkheden biedt.”

Wat de Red Bull-coureur daarentegen wat minder bevalt, is hoe stoffig het op en om de baan nog is. “Dat is wel lastig, want je kunt daardoor moeilijk van de ideale lijn af. We moeten er maar mee leren leven, al reken ik er eigenlijk wel op dat het gedurende het weekend minder wordt en we er tijdens de race dus een stuk minder last van zullen hebben.”