Sebastian Vettel reed in de straten van Singapore een dijk van een race en ‘beloonde’ zichzelf met de vijfde plaats. Het stemt de Duitser toch redelijk tevreden.

Sebastian Vettel stond na een sterke inhaalrace vanaf de laatste startplaats de Duitse televisie te woord. De Duitser meent dat hij niet ontevreden mag zijn met de vijfde plaats: “Meer zat er niet in. Ik had stiekem gehoopt op een safety car rond ronde nummer 25, maar die kwam helaas niet. Vervolgens reed ik wel twee goede stints op de ultrazachte banden en zodoende wist ik nog heel wat plaatsen goed te maken.”

Gevraagd naar wat hij mee heeft gekregen van de startcrash, antwoordt Vettel: “Niet zoveel eigenlijk. Je ziet natuurlijk wel dat er ergens iets niet helemaal goed gaat en dan doe je het even wat rustiger aan. Maar toen ik aankwam op de plaats van de crash, waren de rookwolken eigenlijk al opgetrokken.”

Sebastian Vettel zegt desgevraagd liever niet na te denken over wat er had kunnen gebeuren als ze gisteren niet de problemen hadden in de kwalificatie: “Nee, ‘als’ bestaat niet. Onze snelheid was goed, we hebben flink wat punten gepakt en na onze motorwissel hebben we daar weer wat minder zorgen om. Dat zijn allemaal dingen waarmee we best tevreden mogen zijn.”