Ferrari-coureur en klassementsleider Sebastian Vettel hoopt dat het team van Red Bull snel weer voorin mee kan strijden om de overwinningen.

“Het gaat heel spannend worden tussen Ferrari en Mercedes”, verwacht Vettel. “Ik hoop dat Red Bull binnenkort ook weer voorin mee kan doen. Ze zijn een sterk team en ze weten hoe ze een snelle auto moeten bouwen. Het is slechts een kwestie van tijd voor ze weer voorin meerijden. Maar hoe sneller, hoe spannender het voor ons wordt natuurlijk!”

Update
Red Bull werkt op dit moment aan een grote chassis-update voor de RB13 van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. In de simulator zou de auto per ronde een seconde sneller zijn.”Ik geloof het pas als ik er zelf mee rijd”, zegt Ricciardo daarover. Bij de aanstaande Grand Prix van Spanje zou de update klaar moeten zijn.

Het Duitse Sportbild meldt overigens dat de nieuwe motor van leverancier Renault, die voor de Grote Prijs van Canada klaar zou moeten zijn, nog niet geleverd kan worden. Er zouden betrouwbaarheidsproblemen zijn met de krachtbron. Daarom is deze voor onbepaalde tijd opgeschort.

Horner
Red Bull-teambaas Christian Horner zag bij de Grand Prix van Rusland voor de tweede achtereenvolgende keer één van zijn coureurs uitvallen. Daniel Ricciardo haalde bij de finish niet dankzij oververhitte achterrem, terwijl Max Verstappen een eenzame race reed op P5. De situatie is op dit moment niet bepaald rooskleurig voor het team van Red Bull.

“We hebben onszelf veel extra werk bezorgd”, meent Horner. “Maar het hele team werkt hard en hopelijk kunnen we de volgende race vooruitgang boeken.”

Red Bull staat momenteel derde in het constructeurskampioenschap met 57 punten. Dat zijn er 78 minder dan Ferrari en 79 minder dan klassementsleider Mercedes (136 punten).

Red Bull Horner F1

Het zijn moeilijke tijden voor Christian Horner en Red Bull.