Sebastian Vettel gaat na zijn overwinning van gisteren weer aan de leiding van het kampioenschap, maar de Red Bull-coureur weet en benadrukt dat de titelstrijd nog lang geen gelopen koers is.

“Het is natuurlijk beter om aan de leiding te gaan in plaats van in de achtervolging te zijn, maar ik denk dat het belangrijk is dat we ons nog niet rijk rekenen en ons werk gewoon zo goed mogelijk blijven doen”, spreekt Vettel tegenover Formula1.com.

“Hoewel het de laatste paar races inderdaad behoorlijk lekker loopt bij ons en ik uiteraard hoop dat we zo door kunnen gaan, hebben we namelijk geen garanties dat het ook echt goed blijft gaan”, waarschuwt de Duitser, die in de laatste zes races tijd een achterstand van 44 punten op Fernando Alonso heeft weten om te buigen in een voorsprong van zes punten.

“We hebben eerder dit seizoen immers allemaal gezien hoe vergankelijk vorm is en hoe snel alles kan veranderen”, haalt de nieuwe kampioenschapsleider aan. “Daarnaast spelen zaken zoals geluk en pech ook nog een rol, dus ons doel voor de laatste vier races is dan ook gewoon om voluit te blijven pushen.”

Ondanks zijn nuchtere kijk op de huidige gang van zaken en voorzichtige benadering van de resterende races, kan ook Vettel echter niet anders dan toegeven dat Red Bull momenteel (weer) het te kloppen team lijkt te zijn. “In de eerste paar maanden hadden we veel ups and downs en fluctueerde onze vorm heel erg, maar sinds Singapore presteren we weer ouderwets sterk en loopt alles op rolletjes.”

Vettels teambaas Christian Horner denkt net als zijn coureur dat de strijd nog niet gestreden is, want hij verwacht dat er tot en met de laatste race om de titel geknokt gaat worden, maar Horner meent dat zijn coureur in ieder geval één belangrijk voordeel heeft in deze strijd: “In 2010 maakte Sebastian ook een zwaar jaar door alvorens hij uiteindelijk de titel pakte, en die ervaringen zullen hem nu zeker helpen”, zegt hij tegen Autosport.

“Sebastian is sindsdien sowieso erg gegroeid: hij heeft veel extra ervaring opgedaan en is volwassener geworden. Ik denk dan ook dat hij momenteel beter rijdt dan ooit”, stelt Horner, die verder ook beklemtoont dat het ‘nog te vroeg is om aan de titel te denken’. “De strijd is dit seizoen namelijk feller dan in voorgaande jaren, er zijn nog vier races te gaan en Sebastians voorsprong bedraagt slechts zes punten.”