Ook in Maleisië was Sebastian Vettel een klasse apart. Zijn auto vertoonde wat kuren, maar hij hield zijn hoofd in de hitte koel om de Grand Prix onbedreigd te winnen.

Vettel ging goed van start. Toch had de regerend wereldkampioen niet verwacht dat de concurrentie zo dicht op hem zou zitten in de eerste bocht. “Dit was een fantastische dag”, vertelde de Duitser in de persconferentie. “De start was van cruciaal belang. Ik dacht dat ik goed was vertrokken, maar Lewis Hamilton zat vlak achter me.”

“Ook was er plotseling een boel zwart te zien in mijn spiegel. Nick Heidfeld had een uitstekende start. Ik kon mijn voorsprong gestaag uitbouwen. Dit was een volledig andere race dan de vorige. In deze Grand Prix wil je niet als eerste naar binnen voor een bandenstop. Het rubber sleet hier heel snel en dan wil je niet, omdat je vroeg bent gestopt, een extra stop voor banden maken.”

“Hamilton was in de race telkens in de buurt”, vervolgde de Red Bull Racing-coureur. “Tot de laatste stint was het geen moment een makkelijke race. Ik weet niet wat er met Lewis gebeurde, maar blijkbaar kwam hij in de problemen. Daarna kon ik het gat met Jenson Button in tact houden.”

Vettel is enorm blij met de sterke seizoensstart. “Hier ben ik heel blij. Zoals ik al eerder zei: ik hou van mijn baan. Ik denk niet dat ik op dit moment gelukkiger kan zijn. Het was echter niet volgens plan dat KERS er opeens mee ophield. Hij ging tijdens de race aan en uit. Soms deed hij het opeens weer.”

“We mogen echter trots zijn op hoe we de dingen hier aan de andere kant van de oceaan hebben aangepakt. We blijven leren en werken hard door. Dat is de enige manier om succes te hebben.”