Voor Sebastian Vettel zat de kwalificatie voor de Grand Prix van Singapore er al snel op. Dankzij een kapotte Ferrari kwam hij niet verder dan de laatste plaats in Q1.

De eerste signalen van problemen aan boord van de SF16-H komen van Sebastian Vettel zelf: “Ik denk dat de anti-roll bar kapot is!”, meldt hij. Als hij even later door de camera’s gevangen wordt, wordt het inderdaad duidelijk dat Vettel de bochten amper door komt.

Na zijn  vroege eliminatie staat Sebastian Vettel al snel de Duitse televisie te woord. Hij legt het probleem op geheel eigen wijze uit: “Iedereen heeft kunnen zien dat ik op drie wielen over de baan ging, en dat werkt niet heel goed.”

Op de vraag of hij eerder naar buiten had moeten gaan, waardoor eventuele problemen sneller opgepakt hadden kunnen worden, geeft hij een ontkennend antwoord: “Dat had geen verschil gemaakt. Het resultaat was dan niet anders geweest. En dat is jammer, want de auto deed het hier heel goed. Hoe goed precies? Dat gaan we dan morgen wel zien.”

Sebastian Vettel zal de race vanuit het achterveld moeten aanvangen, hetgeen naar eigen zeggen ‘niet ideaal’ is, maar kansloos acht hij zich ook niet: “Het is geen compleet uitzichtloze situatie. Met safety cars en dergelijke kan er hier natuurlijk van alles gebeuren. Natuurlijk had ik verder naar voren willen staan, maar het is niet anders.”