*

Vettel: ‘Niet slecht, maar niet snel genoeg’

Eelco den Boer

Eelco den Boer

11 mei 2019 16:37

Vettel: ‘Niet slecht, maar niet snel genoeg’
Motorsport Images

Sebastian Vettel is tevreden over zijn optreden in de kwalificatie, maar baalt dat het verschil met Mercedes zo groot is. “We hebben niet genoeg grip in de bochten.”

Vettel babbelde na afloop van de kwalificatie even met polesitter Valtteri Bottas. “Zij zijn heel gelukkig met hun auto, met name over de laatste sector”, deelt hij. “Dat lijkt onze achilleshiel te zijn. We zijn sterk op de rechte stukken, maar verliezen tijd in de bochten. En in de laatste sector zijn nogal wat bochten en geen rechte stukken.”

Lees ook: Bottas pakt pole met flinke voorsprong op Hamilton, Verstappen knokt zich naar P4

‘Hopelijk druk zetten met topsnelheid’
“Er is niet een bepaald punt waarop we het verliezen”, vervolgt Vettel. “Het gat is groot, maar als je het door het aantal bochten deelt, lijkt het al iets minder. Maar we hebben duidelijk werk te doen. De auto voelt niet slecht aan, de balans is goed, maar we zijn niet snel genoeg. We hebben niet genoeg grip voor dit soort bochten.”

Vettel had het gevoel dat zijn eerste run in de kwalificatie niet beter had gekund. “In de tweede run probeerde we een andere aanpak, maar dat pakte niet goed uit. We gaan kijken wat we morgen kunnen doen. Hopelijk helpt onze topsnelheid om Mercedes onder druk te zetten.”

Lees ook: Verstappen met gemengde gevoelens na kwalificatie: ‘Ben hier niet om voor P4 te strijden’

Veel veranderd sinds wintertest
Na de eerste wintertest, eveneens in Barcelona, leek Ferrari nog de grote favoriet voor dit seizoen, maar inmiddels loopt de achterstand op Mercedes steeds verder op. “De tests zijn al een hele tijd terug”, reageert Vettel. ‘De auto’s zijn allemaal flink veranderd”

“We hadden een heel goed gevoel na de eerste testweek, de tweede week zat het al dichter op elkaar. We wilden dat goede gevoel natuurlijk graag meenemen in het seizoen, maar tot dusver hebben we het er nog niet uit kunnen halen. We moeten dus vol aan de bak. Als we een oplossing hadden, zou die al wel op de auto zitten.”

Eelco den Boer

Eelco den Boer

Eelco den Boer (1981) raakte bevangen door het autosportvirus bij de Masters of F3. Hij werd direct abonnee toen er een Formule 1-tijdschrift op de markt kwam en voegde zich via een eclectische omweg in 2010 bij de redactie. Als coördinator brengt hij alles op de juiste plek, maar soms mag hij zelf ook op locatie aan de slag. Hij woonde 40 GP’s bij en heeft een zwak voor underdogs. Tevens is hij achtvoudig curlinginternational.

Lees meer over

Ferrari Vettel