Max Verstappen start de Grote Prijs van Spanje morgen vanaf plaats vier. De Nederlander slaagde erin een plek op de tweede startrij te bemachtigen in Barcelona, maar zijn honger was daar duidelijk niet mee gestild. “We staan nog steeds niet waar we willen staan”, reageert Verstappen meteen na de kwalificatie.

0,951 seconden moet Verstappen vanmiddag toegeven op polesitter Valtteri Bottas. De Limburger klinkt dan ook ontevreden voor de camera’s van Sky Sports. “We staan nog steeds niet waar we willen staan. Ik ben hier niet om voor de vierde plek te strijden”, aldus Verstappen. “Het is goed dat we tussen de Ferrari’s staan, maar we mikken hoger.”

Lees ook: Bottas pakt pole met flinke voorsprong op Hamilton, Verstappen knokt zich naar P4

Over zijn kwalificatie is de Red Bull-coureur duidelijk. “Mijn eerste run was oké, de tweede was gewoon niet goed. De banden voelden niet lekker aan.” In de race verwacht Verstappen met Vettel en Leclerc te strijden voor de derde plek. “Onze wagen is altijd goed in de race, dus ik denk dat we kunnen strijden met de Ferrari’s.”

De Zilverpijlen van Bottas en Hamilton lijken buiten bereik voor Red Bull. “Met Ferrari kunnen we de strijd aangaan, maar Mercedes is een ander verhaal”, zegt Verstappen. Teamgenoot Pierre Gasly stelt hetzelfde vast. “Mercedes is gewoon sneller, al hadden we ook Ferrari sneller verwacht. Het zal alleszins een interessante race zijn”, voorspelt de Fransman.

Lees ook: Vettel: ‘Niet slecht, maar niet snel genoeg’