Sebastian Vettel ontkent dat hij een overstap naar McLaren zal maken in 2023. De viervoudig wereldkampioen maakt duidelijk dat hij wil doorgaan met Aston Martin en dat er binnenkort gesprekken gevoerd worden over een contractverlenging.

Aston Martin en Vettel lichtten vorig jaar een optie in zijn contract om deze met nog een jaar te verlengen. Het contract loopt dit jaar af en dus moeten de twee partijen opnieuw om tafel. Aston Martin-teambaas Mike Krack heeft er geen geheim van gemaakt dat hij wil dat Vettel blijft en de Duitser zelf heeft ook aangegeven dat hij wel verder wil met het team. Maar iets concreets over zijn toekomst kan Vettel nog niet zeggen.

Lees ook: Aston Martin blij met ‘zeer constructieve’ Vettel en Stroll

“Ik race dit weekend en volgend weekend”, grapt de 35-jarige Vettel in eerste instantie, om vervolgens wel serieus op de vraag in te gaan. “Op een gegeven moment zullen we gesprekken voeren, ik ben in gesprek met het team. Er is een duidelijke intentie om samen verder te gaan en we zullen snel zien hoe we ervoor staan.”

Omdat er nog geen uitsluitsel is, doen er toch de nodige geruchten de ronde. Zo meldde de BBC onlangs nog dat Vettel genoemd wordt als mogelijke vervanger van de worstelende Daniel Ricciardo bij McLaren. Vettel, die bij de persconferentie in Frankrijk naast Lando Norris zit, ontkent die geruchten. “Volgens mij heeft Lando een contract”, lacht Vettel. “Nee, ik ken er wel mensen maar het zijn gewoon geruchten”, verzekert Vettel.

Lees ook: Aston Martin neemt na zomerstop beslissing over toekomst Vettel

Een overstap naar McLaren zou voor Vettel wel betekenen dat hij regelmatig voor punten kan gaan, wat bij Aston Martin nog niet het geval is. Het team had gehoopt dat zij met de grote updates in Barcelona en Silverstone een grote stap vooruit zouden zetten, maar daar is geen sprake van. “Ik hoop dat we een beetje competitiever kunnen zijn”, blikt Vettel vooruit op de Franse Grand Prix. “Terug in het middenveld en dus meer in de mix, dat zou mooi zijn”, besluit de Duitser.