Aston Martin-teambaas Mike Krack verwacht dat er pas na de zomerstop duidelijkheid komt over de toekomst van Sebastian Vettel. Tot die tijd heeft Aston Martin geen plan B klaarliggen en kijkt het team nog niet naar potentiële opvolgers van de viervoudig wereldkampioen.

Vettel maakte vorig jaar gebruik van een optie in zijn contract om nog een jaar door te gaan bij Aston Martin. Met nog slechts elf races te gaan is het onduidelijk of Vettel ook in 2023 nog bij Aston Martin zal rijden aangezien de resultaten bij het team tegenvallen. De viervoudig wereldkampioen kan in ieder geval op veel lof rekenen van teambaas Mike Krack, die al vaker heeft aangegeven dat hij Vettel graag bij zijn team houdt.

De twee partijen zullen onderhandelen over een mogelijke contractverlenging, maar er zal pas na de zomerstop een besluit komen, verklapt Krack. “We hebben een zeer goede relatie met Sebastian, dus we willen geen deadline stellen”, zegt Krack tegen Sport1. “Hij kent onze mening. Hij weet dat we met hem verder willen”, benadrukt de Duitser.

Lees ook: Vettel boos op collega’s: ‘Kan ik een race zonder deze clowns hebben?’

Het liefst ziet Krack zo snel mogelijk een besluit, maar hij heeft geen zin in overhaaste gesprekken. “Op een gegeven moment komt het punt waarop je een beslissing moet nemen”, aldus Krack, die niet het gevoel heeft dat Vettel er veel haast achter zet. “Ik denk dat je na de zomerstop concreter kan en moet zijn”, hint hij naar een besluit in de tweede seizoenshelft.

Geen plan B

Opvallend is dat Aston Martin voorlopig nog geen plan B heeft, geeft Krack toe. Over alternatieven wil de Aston Martin-teambaas ook niet spreken. “We praten niet over potentiële opvolgers. Noch met hem, noch met anderen. Omdat we willen dat Sebastian bij ons blijft”, aldus Krack.

Hoe Krack Vettel wil overtuigen om te blijven? In ieder geval niet door hem ‘dagelijks te bellen en te herhalen wat ik net heb gezegd’. “We moeten hem overtuigen met de vooruitgang en resultaten op de baan”, weet hij. “Helaas ontbreekt het op dit moment aan realiteitszin. We moeten gewoon heel hard blijven werken om hem het gevoel te geven dat het de goede kant op gaat. We hebben ook nieuwe mensen in het team die een verschil kunnen maken in de toekomst, zoals Dan Fellows. Sebastian kent hem en hij kent zijn capaciteiten”, aldus Krack.