Lang stevende Sebastian Vettel af op zijn derde overwinning van dit seizoen. Een mislukte strategie gooide echter roet in het eten. Lewis Hamilton ging er uiteindelijk met de buit vandoor.

De McLaren-coureur was vanaf de start al een plaaggeest voor Vettel. De Duitser verzilverde zijn poleposition niet door een slechte start. Jenson Button was Vettel al voorbij voordat de Red Bull-coureur er erg in had en in de eerste bocht verschalkte ook Hamilton de Duitser.

Het was volgens Vettel een van de fouten die Red Bull deze race maakte. Toch eindigde hij keurig als tweede, waar het er bij de start even niet naar uit zag. “Ik had een slechte start”, vertelde hij in de persconferentie. “De kant waar ik stond was vuiler dan de rechterkant en het helpt ook niet echt als de eerste bocht vervolgens ook naar rechts gaat.”

“Ik moest daarna geduldig zijn en op mijn banden letten. Na de eerste pitstops reed ik aan de leiding. We wilden echter te graag een tweestopsstrategie uitvoeren. In de slotfase reed ik op de harde band en ik zag Hamilton in mijn spiegels steeds dichterbij komen. Ik probeerde mijn plaats zo goed mogelijk te verdedigen, maar hij kon mij redelijk gemakkelijk inhalen.”

Vettel toonde zich ontevreden over de gekozen strategie. Het kostte hem immers de zege. “We maakten vandaag wat foutjes en dat werd afgestraft”, stelde hij. “Toch finishte ik als tweede in deze goede race. We kunnen echter veel leren van vandaag. Ik denk dat we té graag twee stops wilden maken.”

“Ik ben de enige aan de kop van het veld die twee stops maakte, dus daar moeten we ons verder in verdiepen. We hadden vandaag problemen met de radio en met KERS. Het was dus geen probleemvrije Grand Prix. Mark Webber liet wel zien dat we snelheid hebben, maar ik moest met mijn strategie heel geduldig blijven. Als iets niet werkt, dan werkt het gewoon niet.”