Sebastian Vettel betwijfelt dat Ferrari in Japan al staat waar het wil staan, al heeft hij aan het eind nog wel wat opgestoken. Hij moet echter erkennen dat het vanwege de regen lastig is vergelijkingen te trekken.

“We hebben geprobeerd om veel te rijden, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan”, vertelt Vettel. “Op bepaalde momenten stond de baan flink onder water en dan is het grotendeels aan de coureur om – afhankelijk van het gevoel dat de banden en het weer je geven – verder te gaan of niet.”

“De omstandigheden waren vandaag echter zeer onbestendig, wat het lastig maakt om je prestaties te vergelijken met die van anderen. Over het algemeen gezien, stonden we volgens mij in het begin niet waar we graag willen staan, maar aan het eind hebben we het één en ander opgestoken.”

Vettel, die vorig weekend nog de pole pakte en won in Singapore, klokte daarbij de vierde tijd in VT1 en de vijfde in de tweede training. Aan voorspellingen waagt de Duitser zich verder niet: “Laten we eerst maar afwachten wat voor weer het de komende dagen doet.”

Räikkönen
Vettel en teamgenoot Kimi Räikkönen reden overigens 31 ronden per persoon, waarmee ze de meest productieve coureurs waren. Volgens Räikkönen heeft de Scuderia simpelweg ‘geprobeerd wat te leren van vandaag’. “Maar makkelijk waren deze omstandigheden niet”, meldt ook hij.

De Fin kreeg achter elkaar een zevende en zesde tijd op de klokken. Voor de rest van het weekend wordt het volgens hem zaak er ongeacht het weer het beste van te maken. “Het kan alle kanten op gaan, maar we zullen hoe dan ook onze best doen om zo goed mogelijk te presteren.”