De geruchten over een mogelijke overstap van Vettel naar Racing Point bestaan al enkele weken, maar volgens de Duitser is er nog geen deal gesloten. De geruchten werden afgelopen weekend opnieuw gevoed door een foto waarop Vettel en Racing Point-teambaas Otmar Szafnauer samen het circuit van Silverstone verlieten. “We waren gewoon op weg naar een benzinestation.”

Sebastian Vettel is sinds de aankondiging van zijn vertrek bij Ferrari op zoek naar een team voor 2021. Red Bull en Mercedes lijken geen opties voor de Duitser en ook bij Renault zijn de stoeltjes voor volgend jaar ingevuld. Aston Martin, het huidige Racing Point, zou wel een optie zijn voor de viervoudig wereldkampioen.

Lees ook: Hülkenberg houdt hoop op vast F1-zitje: ‘Heb gesprekken met teambazen’

Na afloop van de Britse GP werd Vettel gespot met Otmar Szafnauer, toen ze in de auto van de Racing Point-teambaas het circuit verlieten. “Ja, ik zat inderdaad bij Otmar in de auto”, bevestigt de Duitser. “We waren gewoon op weg naar een benzinestation. Daarna ging hij naar zijn eigen huis en ging ik ergens anders heen. Hij heeft een mooie auto hoor. Een Ferrari Pista, op zich niks mis mee”, grapt Vettel.

Szafnauer en zijn Ferrari. © Motorsport Images

Volgens Vettel werd van zijn ritje met Szafnauer meer gemaakt dan dat het is. “Mensen zoeken tegenwoordig overal iets achter en maken overal een punt van, maar ik zie het nieuws niet eens. Maar het zal allemaal wel.”

Ook het ‘elleboogje’ dat Vettel aan Lawrence Stroll gaf op weg naar de grid afgelopen zondag, was volgens de Duitser niet meer dan een vriendelijke groet. “Ik gaf diezelfde ellebooggroet ook aan Toto (Wolff, red.), Christian (Horner, red.) en allerlei andere mensen in de paddock.” Vettel herhaalt daarom duidelijk dat hij voorlopig geen nieuws te melden heeft. “Mensen lijken overal een eigen verhaal van te maken. Maar er valt van mijn kant nog niets te melden, geen nieuws”, besluit de Duitser

Lees ook: Ferrari: ‘Middenmoot zal dicht bij elkaar blijven’

© Motorsport Images