Sebastian Vettel lijkt uit te sluiten de overstap van Ferrari naar Mercedes te maken. De viervoudig wereldkampioen benadrukt onder contract te staan bij de Scuderia.

Aangezien Nico Rosberg vijf dagen na het winnen van zijn eerste wereldtitel aankondigde te stoppen met racen in de Formule 1, is er een zitje vrij bij Mercedes, sinds 2014 het dominante team.

Van Vettel is gezegd en geschreven dat hij de laatste tijd niet lekker in zijn vel zit bij Ferrari, maar hij heeft tijdens Ferrari’s Finali Mondiali in Daytona afwijzend gereageerd op een mogelijke transfer.

“Kimi Räikkönen (Vettels teamgenoot, red.) en ik staan allebei onder contract bij Ferrari, dus het lijkt me duidelijk hoe het zit”, verklaart hij, een overstap daarmee ogenschijnlijk uitsluitend.

Mercedes-topman Niki Lauda heeft overigens aangegeven ‘de kleine lettertjes’ in de contracten van topcoureurs goed na te willen lezen, maar teambaas Toto Wolff lijkt daar minder zin in te hebben.

Tegenover La Gazzetta dello Sport verklaarde Wolff afgelopen weekend dat het losweken van een topcoureur van een ander team voor hem ‘de minst aantrekkelijke optie is’.

Wolff stelde verder zich ‘niet met interne zaken bij Ferrari’ te willen bemoeien en geen idee te hebben of Vettel überhaupt interesse zou hebben om voor Mercedes te racen.

Wolff gaf eerder ook al aan geen juridische strijd om een al elders gecontracteerde coureur te willen uitvechten. Mercedes heeft volgens Lauda overigens wel belletjes gehad van ‘bijna de halve grid’.