Volgens Sebastian Vettel komt zijn team Red Bull met ‘een van binnen compleet andere auto’ naar de seizoensopener in Australië, al is ook dat nog geen garantie dat al Red Bulls problemen zijn opgelost.

Red Bull had een slecht voorseizoen, maar is al weken hard aan het werk om de vooralsnog te onbetrouwbare R10-bolide – die zowel in Jerez als Bahrein met motor- en elektrischeproblemen en overhitting kampte – te verbeteren.

Het gevolg hiervan is volgens Vettel dat Red Bull met een in grote mate gereviseerde RB10 in Australië aan de start zal verschijnen: “Van buiten zal hij er hetzelfde uit zien, maar van binnen zal het een compleet andere auto zijn”, zegt hij tegen Die Welt.

Geen wonderen
“We hopen dat we alles wat tijdens de wintertests niet goed werkte, voor Australië kunnen oplossen”, vervolgt Vettel, die echter weet dat er geen wonderen bestaan en ‘het tijd zal kosten’ al deze veranderingen door te voeren. “Dus we nemen de tijd die we nodig hebben daar ook echt voor”, verklaart hij. “Alles bliksemsnel repareren en veranderen, is immers iets dat alleen maar in stripboeken mogelijk is.”

Al met al weet Vettel niet precies wat hij kan verwachten van de seizoensopener, maar de viervoudig kampioen zegt zich hoe dan ook nog geen al te grote zorgen te maken: “Er is nog geen race gereden en niks verloren. Ja, we hebben problemen, maar ik denk dat er geen één team is dat een volledig probleemloos voorseizoen heeft doorgemaakt.”

Geen wisselingen
Aan de nu al rondzingende wilde geruchten over een mogelijke overstap naar bijvoorbeeld Ferrari heeft Vettel dan ook absoluut geen boodschap. “Ik ben niet het type dat bij de minste of geringste tegenslag gelijk zijn biezen pakt. Ik heb bovendien een aantal super jaren gehad met Red Bull en Renault, maar ook toen heb ik mezelf voorgehouden nuchter te blijven en mijn hoofd koel te houden.”

Ook van een breuk tussen Red Bull en Renault is absoluut geen sprake, zo benadrukt Renault-kopstuk Jean Michel Jalinier in gesprek met Omnicorse: “We hebben een contract met ze dat nog lang doorloopt, dus een scheiding is niet aan de orde. Red Bull blijft ook gewoon ons fabrieksteam en we gaan er samen alles aan doen hun auto competitief te maken.”