Sebastian Vettel is er niet in geslaagd zijn derde startplek om te zetten in een podium. De Duitser moet Max Verstappen, die hem al in de eerste rond voorbijgaat, laten voorgaan in Barcelona. Een flatspot lijkt zijn race in de war te sturen, tot de safety car een reddingsboei biedt. Uiteindelijk kan de viervoudig wereldkampioen Max Verstappen nooit echt bedreigen voor het podium.

Sebastian Vettel en Ferrari moeten in Barcelona net als in Australië de laatste podiumplek aan Max Verstappen laten. Volgens de Duitser ligt een deel van de oorzaak al in ronde een. “Ik verrem me in de eerste bocht, waardoor ik een flatspot had. Dat comprimeert mijn eerste stint”, zegt Vettel aan Sky Sports.

Vettel in het spoor van Verstappen. Foto: Motorsport Images

Lees ook: Verstappen moest oppassen bij start: ‘Het was hectisch’

Wanneer de safety car de baan op komt voor het incident tussen Stroll en Norris, is een podium plots weer binnen handbereik voor de Duitser. “Dankzij safety car dacht ik nog kans te maken op de derde plek, maar al snel merkte ik dat Max (Verstappen, red.) even snel was. Dan weet je dat het podium eigenlijk onhaalbaar is”, doet Vettel zijn verhaal.

Voor de vijfde keer in evenveel races past Ferrari teamorders toe. Vettel zegt daar geen problemen mee te hebben. “Toen ik Charles (Leclerc, red.) voorliet, had hij gewoonweg meer snelheid. We reden op andere strategieën, dus we moeten ieder gewoon onze eigen race rijden op zo’n moment”, aldus Vettel.

Lees ook: Mercedes pakt vijfde één-twee zege op rij, Hamilton verslaat Bottas