Sebastian Vettel was door een versnellingsbakprobleem wat eerder klaar dan gepland, maar dat mag de pret niet drukken: het was een goede vrijdag, meent de Duitser.

De Ferrari-coureur zat de laatste tien minuten niet meer in zijn auto, maar stond naast de baan toe te kijken nadat hij zijn bolide noodgedwongen moest parkeren. “Niet ideaal, maar het was best interessant om eens goed naar wat andere auto’s te kijken”, relativeert Vettel de technische pech.

“Ik heb daardoor bovendien maar een paar ronden verloren en we hadden ons meeste huiswerk toch al gedaan”, vervolgt Vettel, die de tweede vrijdagtraining ondanks het stilvallen als derde afsloot, achter het Mercedes-duo, maar voor de Red Bull-rijders Max Verstappen en Daniel Ricciardo.

“Het was eigenlijk een goede vrijdag”, resumeert Vettel. “De lange runs voelden goed aan. De auto eigenlijk ook, al had ik op een gegeven moment wel wat problemen met de voorbanden. Dat kwam denk ik echter omdat ik iets te agressief was. Hopelijk is onze pace zaterdag goed en kunnen we de auto dan op de plek zetten waar hij hoort.”

Räikkönen
Teamgenoot Kimi Räikkönen was zesde in de tweede training, maar zat binnen een tiende van het Red Bull-duo. “Het ging best prima”, meldt de Fin. “Een vrij normale vrijdag eigenlijk. Het was even zoeken om een goed rondje neer te zetten en we hebben nog wel wat te doen, maar dat zou wel los moeten lopen”, denkt hij.