Sebastian Vettel maakte gisteren zijn eerste meters in de Red Bull RB8, de auto waarmee hij zijn derde titel op rij wil pakken. Of de bolide daar goed genoeg voor is, durft hij echter nog niet te zeggen.

 

Volgens de tweevoudig wereldkampioen is het namelijk ‘nog te vroeg om te zeggen’ of de RB8 goed genoeg is om komend seizoen mee te doen om de wereldtitel. “De wintertests zeggen namelijk niet alles en wij hebben ook geen tijd om te kijken wat de rest doet. We moeten ons gewoon op ons eigen werk richten en aan onze auto werken”, luidt zijn devies.

 

“We zijn pas net weer begonnen en we moeten de auto bovendien eerst leren kennen en bepalen in welke manier we hem de komende tijd willen doorontwikkelen”, vervolgt Vettel. “Het gaat er op het moment gewoon om dat we achterhalen wat de sterke en minder sterke punten van de RB8 zijn, zodat we weten op welke vlakken we ons nog moeten verbeteren.”

 

“Met hoe het tot op heden is gegaan met de RB8, mogen we echter gelukkig zijn”, zegt de Duitser ondanks zijn voorzichtige benadering van de testdagen. “Hoewel we door de nieuwe regels downforce verloren hebben, voelt de auto toch prima aan en hij gedraagt zich ook min of meer zoals verwacht.”