*

Nieuws

Vettel verdedigt Ferrari na motordrama

Vincent Sondermeijer

Vincent Sondermeijer

12 maanden geleden

Vettel verdedigt Ferrari na motordrama

Een kapotte bougie in zijn Ferrari-motor heeft Sebastian Vettel bijna helemaal beroofd van zijn titelkansen. Ondanks de teleurstelling neemt de Duitser het op voor zijn team.

“Kritisch zijn hoort bij deze baan, zeker als er dingen fout gaan. Maar ik moet het voor Ferrari opnemen, want ze hebben tot nu toe ongelofelijk werk geleverd”, zegt Vettel tegen Sky Sports.

De afgelopen drie Grands Prix glipte zijn vijfde wereldtitel Vettel door de vingers. In Singapore viel hij uit bij een startcrash, in Maleisië moest hij door een motorprobleem in de kwalificatie achteraan starten. Al met al zag Vettel een achterstand van 3 punten op Lewis Hamilton oplopen naar tot 59 punten. Met nog vier races te gaan moet er een wonder gebeuren als Vettel dat gat nog wil dichten.

‘Het doet zeer’
“Het is gewoon erg jammer dat we de afgelopen twee races betrouwbaarheidsproblemen hebben gehad. Dat doet natuurlijk zeer en ik ben teleurgesteld”, zegt Vettel. “Maar zo gaat het soms. Het is nu belangrijk dat ik goed uitrust en in de laatste vier races alles geef. Dan zien we wel wat er gebeurt.”

Vettel wil de hoop nog niet opgeven. “We maken nog steeds een kans. We hebben er niet zoveel controle over als we zouden willen, maar het team is goed in vorm. We worden elke race beter en hebben meer bereikt dan mensen van ons verwachtten. Er zijn veel positieve punten, maar vandaag even niet.”

Lees meer over

Ferrari Suzuka Vettel