“Geen idee wat het is met deze baan. Het gaat er gewoon altijd erg goed en ik geniet er volop van”, aldus Sebastian Vettel na afloop van de Indiase Grand Prix.

In gesprek met Martin Brundle is de lach op het gezicht van Sebastian Vettel niet te missen. “Het is geweldig om hier twee jaar achter elkaar te winnen. En de manier waarop maakt het alleen maar mooier. Gisteren pakte ik de pole, vandaag de overwinning. En de bokaal is wel erg mooi”, licht de Duitser zijn vreugde toe.

“Ik heb genoten van de race”, gaat de winaar verder. “Maar ik moet ook het team bedanken. De inspanningen van onze werknemers, hier en in de fabriek, maken deze prestaties mogelijk.”

Martin Brundle wees Vettel op een unieke prestatie die hij heeft geleverd. Hij is namelijk de eerste coureur sinds Ayrton Senna die drie races achter elkaar van start tot finish weet te leiden. Sebastian Vettel toont zich vereerd met dat gegeven: “Het is altijd mooi om in één adem genoemd te worden met iemand als Ayrton Senna.”

Vettel wil er ondanks zijn overwinning niets van weten dat hij zijn hand al op de kampioenschapbokaal zou mogen leggen. “Ik niet alleen”, nuanceert hij. “Ook Fernando Alonso maakt nog alle kans op de titel. Voor nu heb ik echter ontzettend genoten en dat hoop ik ook bij de volgende races te kunnen doen.”