“Ik heb een lekker ritme gevonden”, vertelt een happy Sebastian Vettel. Dat is aan de tijden te zien, de Ferrari-coureur was aan het eind van de dag bijna een halve tel los van de rest. Maar of dat zaterdag genoeg is voor pole, weet hij niet.

In de eerste training was Vettel tweede, achter Mercedes-coureur en titelrivaal Lewis Hamilton, maar na de lunchpauze was het de Duitser die het heft in handen nam: met een rondje Monaco in 1:12.720 was hij 0.487 seconde sneller dan Red Bulls Daniel Ricciardo op P2 en zat hij meer dan een seconde voor Hamilton, die de tweede training al achtste afsloot.

“In de ochtend was ik iets te onbehouwen en raakte ik de vangrails een paar keer, maar in de middag liep het lekkerder”, wordt Vettel geciteerd door SpeedWeek.

Vettel liet voorafgaand aan het weekend al optekenen dat hij denkt dat pole en de zege niet uitgesloten zijn voor Ferrari. Sterkt zijn P1 in VT2 zijn vertrouwen verder? “Ik weet nog niet of dit genoeg is voor pole, maar ik heb wel een lekker ritme gevonden.”

Vettel zit hier dicht op de vangrails maar zat er ook een paar keer licht tegenaan.

Zoals het cliché dan luidt is er nog werk te doen aan de set-up, maar volgens Vettel wordt het ook heel belangrijk zaterdag vrij baan te vinden: “Je moet echt een vrije ronde hebben, maar daar zijn hier geen garanties voor.” Daarnaast is het volgens Vettel zeker nog niet gezegd dat Mercedes zich niet herpakt. “Gek dat ze zo ver terug stonden vandag, maar ik weet zeker dat ze er zaterdag weer vooraan bij zitten.”

Verder vooruitblikkend op de zondag laat Vettel alvast weten dat de long runs goed gingen. De Ferrari SF70H doet het volgens hem prima en het is leuk ermee in Monaco te rijden.

Dat gezegd hebbende erkent Vettel wel dat het wat wennen is aan de bredere 2017-bolides. “Vooral bij het zwembad merk je het. Daar heb ik wel drie maal een kusje aan de vangrail gegeven, maar ik heb met mezelf afgesproken dat die derde keer ook de laatste keer was.”