Sebastian Vettel rijdt over een week zijn (vooralsnog) laatste Grand Prix voor het team van Red Bull. De Duitser wil daarom vooral genieten van het raceweekend in Abu Dhabi.

De 27-jarige Vettel racet al sinds 2009 voor Red Bull Racing en kwam eerder, sinds medio 2007, uit voor opleidingsteam Toro Rosso, maar ook daarvoor was hij al aan Red Bull verbonden aangezien de energiedrankfabrikant zijn carrière al sinds 1998 steunt en hij in de opstapklassen jarenlang deel heeft uitgemaakt van het Red Bull Junior Team.

Vettel heeft echter aangekondingd Red Bull na dit seizoen te verlaten. Hoewel het nog niet officieel bevestigd is, is de kans zeer groot dat hij naar Ferrari gaat, maar eerst wacht hem dus nog zijn laatste race met Red Bull.

“Het gaat ongetwijfeld een zeer emotioneel weekend worden, want Red Bull en ik hebben de afgelopen jaren samen veel mooie herinneringen gemaakt”, zo haalt de coureur die vier wereldtitels en 39 Grand Prix-overwinningen achter zijn naam heeft staan aan.

Een speciale herinnering in het bijzonder heeft betrekking op de locatie van zijn laatste race met Red Bull, het Yas Marina Circuit in Abu Dhabi. “Want het is waar ik in 2010 beslag legde op mijn eerste wereldtitel, met mijn favoriete Formule 1-auto: de Red Bull RB6.”

“Dat was een weekend wat ik nooit zal vergeten, en ook dit weekend in Abu Dhabi wordt ongetwijfeld memorabel”, denkt Vettel, die vastbesloten is er alles aan te doen daar voor te zorgen: “Ik wil zoveel mogelijk samen met het team van het weekend genieten. En wie weet lukt het ons met een beetje geluk ook wel dit afscheidsweekend op te luisteren door mijn laatste podiumplek voor Red Bull te halen”, hoopt de huidige nummer vier in het WK.