Het vertrouwen is er, de snelheid ook, de lach is terug: Sebastian Vettel en Ferrari zijn nog niet sterker dan Lewis Hamilton en Mercedes, maar staan dichtbij genoeg om kansen te zien.

Zondag, op de grid, zal Vettel zelfs naast Hamilton op de eerste rij staan, en voor diens Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas. “De start is onze eerste goede kans”, weet Vettel, die zijn tweede tijd in de kwalificatie – op iets meer dan een kwart tel van Hamilton – als ‘zeker hoopgevend’ omschrijft.

De auto is goed en het team, zo herhaalt Vettel nog maar eens, is sterker geworden, werkt goed samen. “Dat is allemaal goed om te zien. Het vertrouwen in de auto is er overigens al sinds de wintertests. Het is goed om te zien dat we vandaag hebben kunnen laten zien waarom we dat hebben.”

Ondanks al deze positieve geluiden, was Vettel minder happy met zijn eigen rondje. “Ik was blij met het einde, maar niet het begin. Daarin heb ik wat te veel verloren. Ik denk desondanks niet dat de pole er in zat, al had ik die natuurlijk graag gepakt”, geeft hij toe.

Zoals gezegd ziet Vettel kansen voor de race. Te beginnen met de start, maar niet alleen daar. “Ik kwam hier vorig jaar goed weg en er is geen reden om aan te nemen waarom dat nu niet zou lukken, maar de wedstrijd is aan de andere kant natuurlijk langer dan de run naar en door de eerste bocht.”