*

Video: Gasly over simmen en gamen: ‘Ah, nog twee rondjes…’

Redactie

Redactie

7 februari 2019 17:56

Video: Gasly over simmen en gamen: ‘Ah, nog twee rondjes…’
Red Bull

Red Bull-nieuwkomer Pierre Gasly vertelt in de nieuwste video van Mobil 1 the Grid over zijn liefde voor gamen, maar ook hoe virtueel racen hem als coureur helpt.

Gasly wacht een flinke opgave dit seizoen: hij maakt niet alleen de stap van juniorteam Toro Rosso naar Red Bull, maar komt daar ook nog eens naast toptalent Max Verstappen te rijden.

Een forse uitdaging, maar de jonge Fransman bereidt zich er enthousiast op voor – ook in de Red Bull-simulator én door te gamen! “De circuits lijken best goed in videogames”, vertelt Gasly Mobil 1 the Grid. “Natuurlijk is het gevoel anders, qua rijden”, erkent hij. Zo ontbreekt het bijvoorbeeld aan ‘die 1000 pk die we in de auto hebben en de G-krachten bij accelereren en remmen’. Maar: “Qua balans benadert een goede simulator de werkelijkheid zeker.”

“Ik speelde vroeger zo veel als ik kon”, lacht Gasly, “maar sinds ik Formule 1-coureur ben, heb ik helaas veel minder tijd om te gamen.” Geen straf dus om er even met Mobil 1 een video over te schieten. Wel jammer als dat er al vlot op zit. “Zijn we klaar? Ah, nog twee rondjes… Dan gaan we.”