In het kader van een promotietour van Red Bull in de Verenigde Staten mocht acteur Tom Cruise een Formule 1-wagen van Red Bull Racing testen op het circuit van Willow Springs.

De test vond ruim een week geleden, op 15 augustus, op het circuit in Californië plaats. Cruise, die in Top Gear al eens bewees een snelheidsduivel te zijn, mocht in de Red Bull ruiken aan de mogelijkheden van een Formule 1-auto. David Coulthard, die de acteur  begeleidde, was onder de indruk van Cruise.

“Hij weet wat hij doet”, stelt de Schot. “Het verbaasde mij dat hij alles zo snel oppakte. Hij is een volleerd coureur. Kon alles gedetailleerd beschrijven. Dat is ongelooflijk als je weet hoe ingewikkeld het rijden in een F1-auto is.”

“Tom is iemand die zijn limiet probeert te verleggen. Er was op deze testdag geen script waar hij zich aan moest houden. Ik ben echt onder de indruk van hem”, aldus Coulthard.

Cruise reed 24 ronden op het circuit van ruim vier kilometer lang. In die periode wist hij zijn tijd met elf seconden te verbeteren.