De sfeer, de fans, het eten en natuurlijk de spectaculaire circuits: de Grands Prix van Amerika en Mexico staan hoog op het lijstje van Red Bull-coureurs Max Verstappen en Daniel Ricciardo, zo vertellen ze in de nieuwste video van Mobil 1 the Grid.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. statistics, marketing Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Ricciardo komt graag in Amerika en is, zo vertelt hij, ook ‘dol op dit deel van het seizoen’. “Omdat de finishlijn min of meer in zicht is, maar ook omdat Austin en Mexico top weekends zijn.”

“De circuits zijn leuk, maar het komt ook door de sfeer en alles om deze Grands Prix heen. Het zijn mooie landen, het eten is goed, de mensen geweldig en de sfeer ook”, somt hij op. “Het is haast moeilijk om er niet van te genieten!”

Voor Verstappen is er één hoofdreden waarom hij graag naar Amerika en Mexico afreist. “Steak”, lacht hij. “Veel steak, vooral in Austin. Het eten is er geweldig. Maar de fans houden ook echt van de Formule 1. De sport wordt er groter en groter. Het circuit is vrij nieuw, maar de layout is cool en ik kom er graag.”

Ook Ricciardo vindt het Circuit of the Americas als baan de moeite waard: “Om eerlijk te zijn, zijn niet alle nieuwe banen even spannend, maar in Austin hebben ze het goed gedaan”, vindt hij. Volgens de Aussie begrijpen de Amerikaanse fans verder ‘steeds beter wat de Formule 1 is en inhoudt’. “Wij als coureurs worden ook steeds vaker herkend als we in de stad zijn.”

“Er wordt veel gesproken over nog een race in Amerika”, weet Ricciardo. “Dat lijkt me goed mogelijk. Austin is vrij centraal gelegen en ze willen nog naar het oosten met Miami, dus dan kan er nog een in het westen bij.”

Op een tweede Amerikaanse race is het sowieso nog even wachten, maar de Formule 1 reist direct na het bezoek aan Austin dus door naar Mexico, waar Verstappen vorig jaar won. “Dat maakte het natuurlijk een speciaal weekend”, memoreert hij. “Ik hoop dat we er dit jaar weer competitief zijn en het er goed kunnen doen.”