Max Verstappen is als vierde gefinisht in de Grote Prijs van Engeland. De Nederlander viel vooral op door een fel duel met Sebastian Vettel in de eerste helft van de race.

Een goede start bracht Verstappen al in de eerste bocht voorbij de Ferrari-coureur, maar Vettels teamgenoot Kimi Räikkönen dwong Verstappen daarna wat wijd in de tweede bocht, waardoor Vettel terug kon komen in bocht drie. In bocht vier pakte Verstappen P3 echter terug.

In de ronden daarna had Verstappen eerst een klein gaatje naar Vettel, maar die liep dat ook weer in. In ronde vijftien probeerde de Duitser het daarna voor het eerst, door na een dummy binnendoor te duiken bij Stowe, in de aanloop naar Vale.

Verstappen werd in het begin wat wijd gedwongen door Vettel, met een duwtje, waarna Verstappen super laat in de ankers ging voor Vale, waardoor Vettel weer kort buiten de baan kwam. Vettel was not amused, Verstappen not impressed: “Wil hij botsautootje spelen ofzo?”, riep hij over de radio.

Verstappen in duel met Vettel.

Met de aanval afgeslagen, probeerde Vettel het een ronde later weer. Buitenom in Stowe, dit keer, maar Verstappen sloeg de aanval wederom af. Vettel mopperde nog wat over ‘bewegen onder het remmen’, maar de wedstrijdleiding maakte daar niets eens een notitie van.

Vettel bleef Verstappen onder druk zetten, maar zijn volgende aanval was een strategische. Hij dook eerder naar binnen, in rondje negentien, en reed daarna een razendsnelle out-lap.

Verstappen pitte in ronde twintig en verloor wat tijd tijdens zijn stop, maar Vettel had sowieso genoeg tijd gewonnen met de snelle sectortijden die hij in de tussentijd had gereden.

Met Mercedes’ Valtteri Bottas die er door een afwijkende strategie tussen was gekomen, leek Verstappen zich op te kunnen maken voor een verder eenzame race naar de vijfde plek. Het werd uiteindelijk nog een vierde plaats, na lekke banden voor de Ferrari-rijders in de laatste rondjes.

Verstappen werd zelf nog uit voorzorg naar binnen geroepen door Red Bull. Het kostte hem geen plek dus was een ‘gratis’ stop, waarna hij dus als vierde over de finish kwam.