*

Vierde startplek het maximale voor Verstappen na moeizame dag: ‘Mogen niet klagen’

Sjaak Willems

Sjaak Willems

16 maart 2019 08:42

Vierde startplek het maximale voor Verstappen na moeizame dag: ‘Mogen niet klagen’
Motorsport Images

De zaterdag startte niet zoals gehoopt voor Max Verstappen maar de Nederlander herstelde zich uiteindelijk sterk met een vierde plek in de kwalificatie. “We mogen niet klagen denk ik, het pakte gelukkig goed uit. “

Het gehele chassis van Verstappen werd gisteravond in allerijl vervangen na vermoedelijk een probleem met de brandstoftank. Tijdens de derde vrije training werd een andere afstelling uitgeprobeerd maar daarmee was de balans in de auto helemaal zoek.

“We hebben wat andere dingen uitgeprobeerd”, zei Verstappen na de kwalificatie tegen Ziggo Sport. “Maar dat pakte juist heel slecht uit. Dus toen hebben we het weer omgegooid. We probeerden de auto beter te krijgen maar dat lukt niet.” De laatste sessie voor de kwalificatie eindigde Verstappen als negende op ruim een seconde van de top.

In Q1 was de snelheid weer terug. “We zaten nog steeds op een halve seconde maar het was een stuk beter dan in de training. Het zat dicht bij elkaar. Als je iets anders probeert dan weet je het nooit.” In Q3 leek Verstappen lange tijd genoegen te moeten nemen met een vijfde plek, hij kwam als laatste de finish over en wees Ferrari-coureur Charles Leclerc alsnog naar een vijfde plek. “Uiteindelijk toch nog vierde, op de tweede startrij. We mogen niet klagen.”

Sjaak Willems

Sjaak Willems

Kwam via het voetbal en het 'grote mensennieuws' terecht bij FORMULE 1. Verbaast zich dagelijks over de racewereld en probeert dat zo goed mogelijk op te schrijven. Senna-aficionado, de Braziliaan leerde hem als jochie de sport waarderen maar ook de harde les van de dood.  Vergeef hem van tijd tot tijd zijn sarcasme, hij bedoelt het allemaal zo slecht niet.