Volkswagens motorsportchef Kris Nissen wil tweevoudig wereldkampioen Sebastian Vettel graag de kans geven om de nieuwe Volkswagen Polo R rally-auto aan de tand te voelen.

 

Volkswagen, dat warme banden onderhoudt met de firma Red Bull, gaat vanaf 2013 meedoen aan het WRC, maar gaat volgend jaar wel alvast een uitgebreid testprogramma afwerken met de Polo R die men wil gaan inzetten.

 

Het echte testwerk zal uiteraard door reguliere rally-rijders gedaan worden, waaronder Sébastien Ogier, maar Nissen zou ook Vettel – een zelfverklaard rally-fan – graag eens de kans geven met een Polo R te testen: “Het zou fantastisch zijn om hem in één van onze auto’s te laten testen”, verkondigt Nissen op de officiële website van het WRC.

 

“Sebastian is een tweevoudig wereldkampioen Formule 1 en het zou daarom geweldig voor onze sport zijn als dit zou gebeuren, al wordt het niet makkelijk om dit te regelen”, zo erkent Nissen.

 

Vettels werkgever Red Bull is namelijk uiterst voorzichtig met de Duitse coureur. De energiedrankjesfabrikant blokkeerde eerder al een gastoptreden in de Rally van Finland en wees ook een uitnodiging van Moto2-coureur Stefan Bradl om eens van voertuig te wisselen resoluut af.

 

Dat Red Bull er ook niet happig op zou zijn om Vettel zich in een rally-auto van Volkswagen te laten uitleven, is niet verwonderlijk gezien wat er afgelopen winter met Vettels collega Robert Kubica gebeurde: de Pool crashte toen terwijl hij voor de lol meedeed aan een rally en raakte daardoor zo ernstig geblesseerd dat hij nog altijd geen comeback heeft kunnen maken.